ŽOLČ – VNETJE ŽOLČNIKA


vnetje žolčnika

Na Kmetijo Plavica se stranke tudi velikokrat obrnejo na nas z težavo in sicer vnetje žolčnika, 

Nenadne zapore izvodil žolčnika povzročijo vnetje žolčnika (holecistitis). Okužbo povzroči zaprtje izvodilo žolčnika, potem tekočina zastaja (žolč) in se naselijo mikroorganizmi. Je majhen organ, ki lahko povzroči velike težave.


Simptomi, ki kažejo na vnetje:

bolečina- nenadna slabost, lahko tudi bruhanje
– povišana telesna temperatura
– bolečina v zgornjem desnem delu trebuha in pod desnim rebrnim lokom

Kako pozdraviti vnetje na naraven način?


Na Kmetiji Plavica po naših izkušnjah to težavo zelo uspešno rešimo z rastlinami. Seveda priporoča se, da se težave lotimo rešiti čim preje.

Svetujemo piti rastline, katere so bolj grenke po okusu, saj vsebujejo veliko čreslovin. Naš Jože priporoča zato piti čajno mešanico rumenko saj le ta vsebuje kordabenedikto, meto, rman, gorski vrednik, repik in artičoko. 

Popiti jo nje potrebno 1 liter dnevno čez celoten dan po požirkih. To pijemo vsak dan 21 dni, naredimo 1 tedensko pavzo ter po potrebi ponovimo.
Zraven za boljši učinek se lahko kombinira tudi uživanje naših rubi fix kapljic, ki med drugim vsebujejo gorski vrednik in so primerne za težave za vnetje žolča oziroma žolčnimi kamni, primeren tudi za težave z vranico in jetri. 
Uživa pa se jih 3x na dan po 20 kapljic.


Kaj pa prehrana in žolčnik?


Na Kmetiji Plavica se priporoča da se iz prehrane izloči vse mastne stvari, posebno živalskega izvora.  Tudi zelo slano hrano, se odsvetuje. Črtati je potrebno tudi iz jedilnika, ki vsebujejo jajčni rumenjak in takšno hrano ki napenja ( stročnice, gobe, zreli siri,...)


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 158 ČAJ RUMENKO

>>RUBI FIX KAPLJICE JM 431

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika