TEŽAVE S ŠČITNICO


Vedno več ljudi se na nas obrača s težavami ščitnice: nekaterim preveč deluje, pri drugih je premalodelujoča, nekaterim so jo tudi že operativno odstranili. Ker je ščitnica zaradi proizvajanja hormonov v človekovem telesu zelo pomembna, je njeno delovanje nujno uravnavati in tako preprečiti posledice nepravilnega delovanja. Namreč preveč (hiper) aktivna ali premalo (hipo) aktivna ščitnica lahko vpliva na težave s kožo, na alergije, na utrujenost, razdražljivost, prebavne težave, težave s spanjem, pridobivanje ali izgubljanje teže, otekline ter na različne vrste bolečin in avtoimunih bolezni.
ščitnica
Kako si lahko pomagamo na naraven način?
Glede na svoje znanje in izkušnje, Jože Majes priporoča piti hladni namok iz islandskega lišaja JM 172. Ta rastlina namreč vsebuje do 50% sluzi, velike količine vitamina B 12 (zelo pomembno pri zdravljenju slabokrvnosti) in  joda, kar je pri boleznih ščitnice ključnega pomena.  Priporočamo piti vsak dan 7 dcl hladnega namoka islandskega lišaja - to delamo 3 tedne, nato sledi 1 teden pavze in kuro nato ponovimo. V eni vrečki je 100g čaja, kar zadošča za 1 kuro. Velja navodilo: 2 čajni žlički mešanice ali tri ščepe, zvečer prelijemo s 7dcl hladne vode, zjutraj precedimo in popijemo v štirih obrokih po požirkih.

Če radi pijete sadno-zelenjavne sokove, si lahko namesto čaja zgoraj pripravite napitek, ki vsebuje hladni namok islandskega lišaja in na tak način zdravite ščitnico.

Recept je sledeči: 
2 dcl hladnega namoka islandskega lišaja (zvečer namočimo 1 čajno žličko islandskega lišaja v 2 dcl hladne vode, zjutraj precedimo) 
1 čajno žličko kurkume
1 čajno žličko cimeta
sok polovice limone
0,5 dcl jabolčnega soka
1 pest domače špinače
5 mandeljnov
1 čajno žličko medu

Vse skupaj zmiksamo v sokovniku in popijemo prvič zjutraj na tešče, potem pa je potrebno še dvakrat v dnevu popiti takšen napitek, če imamo s ščitnico resnejše težave. 

Zraven priporočamo uživanje ajurvedskih tablet MA 631, ki je eden najboljših pripravkov Maharishi Ajurvede. Deluje tako, da gradi zdravo tkivo, tako da iz vseh nivojev tkiva odstranjuje nečistoče in proste radikale, ki so največji strup za organizem. Koristen je pri boleznih, kjer so udeleženi prosti radikalidiabetes, težave s sklepi, debelost, rak...Tablete MA 631 dvigujejo tudi nivo energije, da imamo boljšo prebavo, smo bolj živahni in imamo dober imunski sistem. Številke znanstvene raziskave potrjujejo antioksidativne učinke preparata. Potrebno je zaužiti 3 tablete dnevno, s toplo vodo ali toplim mlekom. 
 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JM 172 ČAJ ISLANDSKEGA LIŠAJA 
>> AJURVEDSKE TABLETE MA 631 
 

 
  

Deli novico s prijatelji:

Naslov: Ščitnica, ki ne deluje pravilno
Opis: Težave s ščitnico so dandanes vse bolj pogoste. Nekaterim ščitnica deluje preveč, spet drugim premalo, je pa tudi veliko ljudi, katerim so ščitnico operativno odstranili. 
Ključne besede: ščitnica, ščitnico, hormoni, islandski lišaj

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika