TEŽAVE S KRČNIMI ŽILAMI


Krči v nogah in težave s krčnimi žilami se največkrat pojavijo pri starejših ljudeh, a opažamo, da zadnja leta tudi vse več mladih toži zaradi tovrstnih težav. Kronična bolezen ven oziroma kronično vensko popuščanje, ki nastane zaradi povišanega tlaka v venah spodnjih okončin, je precej razširjeno obolenje. Po venah odteka uporabljena, s kisikom in hranili osiromašena kri iz tkiv nazaj proti srcu in pljučem. Da kri teče v pravi smeri in ne pride do povratnega toka, skrbijo venske zaklopke in mišična črpalka nog. Venske zaklopke so na vsakih štiri do pet centimetrov vene. Ločimo globok in povrhnji venski sistem; med seboj sta povezana z manjšimi prehodnimi venami, ki prehajajo skozi mišično ovojnico. Če stene žil niso dovolj gibke, dovolj elastične, potem žile težje stiskajo kri po telesu in posledično se pritisk v spodnjih okončinah poveča. Zato pride do povratnega toka venske krvi nazaj od srca proti obrobnim delom telesa in povišanega tlaka v venah in kapilarah. Seveda so težave z ožiljem tudi delno gensko pogojene, vendar največ je odvisno od našega načina življenja, gibanja in načina prehranjevanja.
Krčne žile
Simptomi, ki jih opazi posameznik kadar nastopijo težave s krčnimi žilami, se običajno pojavijo pred vidnimi kliničnimi znaki. Med njimi so značilni:
  • občutki težkih in oteklih nog
  • topa in pekoča bolečina
  • srbenje
  • krči v mirovanju in
  • nemirne noge.
Kako zdraviti krčne žile na naraven način?
Preden posežete po zdravilih, poskusite težave pozdraviti z naravnimi pripravki, saj so povratne informacije ljudi, ki so se na tak način zdravili, res zelo dobre in vzpodbudne.

Jože Majes pravi: " Pri težavah s krčnimi žilami, ljudem svetujem spremembo načina življenja, predvsem prehranjevanja, več gibanja in pa pitje čajev, ki krepijo ožilje. Najbolj se seveda obnese čajna mešanica Venček JM 129, ki je sestavljena iz 70 % herbe ajde in 30 % šipkovih ovojnic. Tak čaj mora bolnik piti vsaj 60 dni, tri velike skodelica dnevno. Stene žil se morajo dobro regenerirati, postati bolj elastične, zato pitje čaja priporočamo malce dlje, kot pri drugih mešanicah Poleg tega priporočam še mazanje z mazilom, ki krči. To je mazilo divjega kostanja JM 305. Predhodno v kožo dobro vtremo tinkturo divjega kostanja JM 401. To dvoje bo zdravljenje pospešilo."


PREHRANA: Iz jedilnika je potrebno črtati suhomesnate izdelke, alkohol, kavo. Truditi se je potrebno v prehrani čim manj uporabljati sol in sladkor. Piti veliko tekočine - poleg zgoraj omenjenega čaja najbolj priporočljivo piti vodo.

GIBANJE: Izogibajte se temu, da dolgo časa sedite ali stojite. Najbolje je, če smo veliko v gibanju, ker tako pospešimo prekrvavitev v spodnjih okončinah. Tistim, ki v službi delate za računalnikom svetujemo, da se vsaketoliko časa sprehodite (med tem, ko se pogovarjate po telefonu), naredite kakšen počep. Vsekakor pa se vsaj po službi za pol ure sprehodite na svežem zraku.


Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ JM 129 VENČEK
>> MAZILO JM 305 DIVJI KOSTANJ
>> TINKTURA JM 401 DIVJI KOSTANJ

 
  

Deli novico s prijatelji:
Naslov: Krčne žile
Opis: Krči v nogah in težave s krčnimi žilami se največkrat pojavijo pri starejših ljudeh, a opažamo, da zadnja leta tudi vse več mladih toži zaradi tovrstnih težav. 
Ključne besede: krčne žile, vensko popuščanje, težke noge, nemirne noge, otekle noge

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika