NESPEČNOST
oz. TEŽAVE S SPANJEM


 
Za spanje porabimo približno tretjino svojega življenja in zelo pomembna je kakovost našega spanca. Dandanes vemo, da so procesi, ki se odvijajo med spanjem, enako pomembni kot procesi, ki se odvijajo čez dan. Tudi zamisli, da je spanje izguba časa, so se izkazale za napačne, saj se je pri ljudeh, ki so bili izpostavljeni pomanjkanju spanja, pojavilo poslabšanje psihomotoričnih funkcij in upad koncentracije. Ljudje potrebujemo spanje za vzdrževanje primernega delovanja možganov (spomin, govor, ustvarjalnost), s tem pa tudi pravilnega delovanja celotnega organizma. Potreba po spanju je pri vsakem človeku drugačna, idealen čas spanja pa je 7-8 ur. Manj kot 6 ali več kot 10 ur spanja dnevno se smatra za nezdravo. Povprečen čas spanja se neprestano znižuje, kar vodi v velike težave ljudi, saj trpijo za pomanjkanjem spanca. Na začetku se to lahko kaže kot utrujenost čez dan in v upadu koncentracije, sčasoma pa lahko pomanjkanje spanca vodi do resnih motenj, kot so debelost, diabetes, imunološke težave itd. Torej, vsi bi morali najti dovolj časa za spanje - za izboljšanje lastne kondicije in podaljšanje svojega življenja.
Nespečnost
Kako na naraven način odpraviti nespečnost?
Pri težavah s spanjem je najbolj pomembno odkriti vzrok, zakaj človek ne spi. Nespečnost dostikrat povzročajo globoko v nas spravljene skrbi, ki nas obremenjujejo še posebej takrat, ko se človek zvečer skuša umiriti in zaspati. Zagotovo je zelo pomembno, da pomožnosti takšne skrbi odpravimo, jih rešimo, da nas posledično nič več ne obremenjujejo. Za dodatno pomoč pri nespečnosti Jože Majes svetuje piti čajno mešanico Zaspanček JM 104, ki vsebuje hmeljeve storžke, kamilico, meliso, poprovo meto in rožmarin. Preko dneva je potrebno popiti 6-7 dcl čaja, kar ponavljamo 21 dni. Po 3 tednih, kuro za 1 teden prekinemo in po tem kuro po potrebi ponovimo. Mešanica deluje tako, da se telesu pomaga umiriti in spet vzpostaviti notranje ravnovesje, ki posledično vodi do trdnega spanca. Glede na izkušnje in povratne informacije ljudi, čaj začne delovati nekje po 10 dneh pitja.

Če so vaše težave s spanjem večje, lahko soačsno uporabljate tudi tinkturo baldrijana JM 408, ki bo povečala učinek čaja in pospešila zdravljenje.

Dodaten nasvet za lažje in boljše spanje: pred spanjem ne jejte, ne pijte, tudi ne telovadite in ne glejte televizije. Vaše telo se bo tako lažje umirilo!


Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ JM 104 ZASPANČEK
>> TINKTURA JM 408 BALDRIJAN

 
  

Deli novico s prijatelji:
Ključne besede: spanje, nespečnost, slab spanec, težave s spanjem
Naslov: Nespečnost oz. težave s spanjem
Opis: Za spanje porabimo približno tretjino svojega življenja in zelo pomembna je kakovost našega spanca. Zato je pri težavah s spanjem je najbolj pomembno odkriti vzrok, zakaj človek ne spi.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika