KRONIČNO VNETJE SINUSOV

Kdaj govorimo o vnetju sinusov?
Sinusi ali sinusne votline se nahajajo na sprednji strani glave, ob nosu in med očmi - govorimo o zgornjih in spodnjih sinusih. Sinusi imajo nalogo oskrbovati nosno votlino s sluzjo, ki je kot nekakšen lovilec bakterij in virusov. Sluz nas obvaruje in poskrbi, da pride zrak v naša pljuča čim bolj čist. Če bakterije in virusi vdrejo v sinusne odprtine, govorimo o vnetju sinusov oz. sinusitisu. Lahko pa je vnetje sinusov tudi posledica alergije na cvetni prah, zato nam takrat zdravnik predpiše antihistaminike. Do vnetij pride tudi pri nenadni spremembni temperature, prepihu.

Ali lahko vnetje sinusov zdravimo na naraven način?
Jože Majes
 pravi: "Nekateri ljudje mi potožijo, da imajo večkrat vnetja. Govorimo o kroničnem vnetju sinusnih odprtin. Še ne dolgo nazaj sem priporočal, da si bolnik v nos brizga hladni namok iz slezovih korenin JM 183. To dela čim večkrat na dan. To sem svetoval, ker sem izhajal iz tega, da sluzi v slezovih koreninah topijo sluzi v sinusnih odprtinah (nasprotja zdravimo z nasprotji). Kmalu sem spoznal, da je potrebno še nekaj dodati, da bomo pokončali škodljive bakterije - to je poparek iz timijana Jm 184. Timijan namreč vsebuje učinkovino timol, ki deluje antibakterijsko. Sluzi raztopimo s slezom, bakterije pokončamo s timijanom."

Glede na izkušnje in povratne informacije ljudi, svetujemo uporabo kapljic iz slezovih korenin JM 183 in timijana JM 184. Pri nas pripravimo vsako zelišče posebej in zraven priložimo navodila, po katerih si doma sami izdelate kapljice za zdravljenje vnetih sinusov. Vsako od navedenih zelišč pripravimo ločeno, na koncu pa obe tekočini zmešamo in večkrat dnevno brizgamo v nos.

Vse odprtine na sprednjem delu glave so med seboj povezane, zato se vbrizgana tekočina razlije tudi v ostale odprtine in nam preko nadnebne odprtine steče v grlo. Torej, ta tekočina dobro deluje tudi na sluzi, ki se nam nabirajo v grlu. Veliko ljudi toži, da v grlu čutijo kot nekakšen cmok in se nikakor ne morejo odkašljati. V tem primeru Jože Majes svetuje grgrati razredčeno tinkturo timijana JM 410. To delamo vsako jutro, lahko pa tudi zvečer. Zavedati se je potrebno, da se glavnina bakterij nahaja v ustni votlini in grlu zjutraj. Naš cilj je, da zdravimo tudi kronična vnetja in obolenja. Glede na izkušnje, ki jih imamo, je to mogoče. V podporo telesu, da se hitreje pozdravi vnetje, priporočamo uživati Jožefovo pasto JM 500.
 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JM 183 ČAJ SLEZ KORENINA
>> JM 184 ČAJ TIMIJAN
>> JM 410 TINKTURA TIMIJAN
>> JM 500 JOŽEFOVA PASTA

 
  

Deli novico s prijatelji:
Ključne besede: sinusi, vnetje sinusov, sinusitis, sluz
Naslov: Kronično vnetje sinusov oz. sinusitis
Opis: Če bakterije in virusi vdrejo v sinusne odprtine, govorimo o vnetju sinusov oz. sinusitisu. Lahko pa je vnetje sinusov tudi posledica alergije na cvetni praha.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika