KNJIGA VESNE MAJES: VARUHI DREVES


    Vesna je napisala knjigo Varuhi dreves v kateri opisuje mladega fanta po imenu Bratec, ki začne živeti samostojno življenje na zeliščni kmetiji, ki mu jo je podarila stara zeliščarka.

Prepričan, da bo njegovo delo predvsem priprava čajev in sirupov za bolne, je nemalo presenečen, ko spozna, da je naloga precej bolj zahtevna in skrivnostna, kot si je sprva predstavljal.

Ko spozna bolnega soseda, ugotovi, da bo ta ozdravel le, če se odpravi globoko v neprehodne gozdove in tam opravi skoraj nemogoči obred odraščanja ...

***

BELE MEGLICE SE SPUŠČAJO iz gozda na zeliščni vrt. Tako je, kot bi vse rožice v gredicah nosile belo kapo iz beljaka, le hmelj se ponosno vije navzgor po debeli palici, ki jo je zeliščarka zapičila v zemljo za oporo. Ob taki zgodnji uri je navadno že hodila med rožami, jih gladila z dlanmi in nežno brundala svoje viže:


Zdravilne rožice, matere človeštva, stokratna je vaša uporaba, tisočkratna je vaša rast, ve, ki izpolnjujete stokratno delovanje, naredite moje ljudstvo brez bolezni.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika