GLINA ZA ZDRAVLJENJE




 
Glina je sestavljena iz mešanice naravnih mineralov v sledeh, ki zaradi svoje kemijske sestave poskrbijo za naravno čiščenje organizma. Glino so ljudje poznali že tisočletja pred nami in so jo uporabljali kot zdravilo. Nekaj tisoč let stari dokumenti pričajo o tem, da so egipčanski zdravniki uporabljali glino za zunanje in notranje zdravljenje vnetij in razjed. Glino so uporabljali tudi kot antiseptično sredstvo pri balzamiranju in mumifikaciji teles. Veliko jo je uporabljal Hipokrat, pa znani duhovnik Kneipp in zeliščar pater Simon Ašič.
glina
Tudi na naši kmetiji verjamemo, da je za zdravljenje najbolje uporabiti tisto, kar nam ponuja narava. Ravno zato pri svetovanju bolnikom velikokrat priporočamo uporabo slovenske gline, ki je garantirano kemijsko in biološko neoporečna. Zaupamo v to, da je najbolj naraven pripravek tisti, ki je narejen brez konzervansov, barvil in dišav, ki podaljšujejo rok uporabe. Prav tako smo tudi veliki zagovorniki uporabe domačih pripravkov iz zelišč, ki rastejo v naši okolici.

Na tem mestu bi radi izpostavili 3 različne oblike zdravljenja z glino, ki se jih pri zdravljenju na Kmetiji Plavici najpogosteje poslužujemo.

NOTRANJA UPORABA GLINE:

GLINA V PRAHU
Verjetno se glina notranje uporablja že tako dolgo kot je staro človeštvo. Glina učinkuje tako, da razstruplja, torej absorbira strupe in odstranjuje radioaktivno nabite delce iz našega telesa. Na tak način glina tudi celi rane in telesu daje več moči. Raztopino gline in vode priporočamo piti ljudem, ki jih dostikrat napenja. Namreč vzok napenjanja je pogosto razpadajoča hrana, ki gnije v žepkih tankega črevesja. To gitje povzroča pospešeno izločanje plinov in krče, posledično pa povzroči prekomeren nastanek protih radikalov. če je v telesu prostih radikalov preveč in to stanje traja dlje časa, potem je tveganje za nastanek kroničnih bolezni, tudi raka, veliko večje. Skratka, vsekakor priporočamo narediti čistilno kuro s pitjem gline vsaj nekajkrat letno in tako preventivno poskrbeti za naše zdravje.

Zakaj je pitje gline v prahu tako zelo priporočljivo?
Glina nase veže strupe in težke kovine ter pospeši njihovo izločanje.
Glina aktivira splošno razstrupljanje telesa.
- Pitje gline vpliva na to, da je koža lepša in brez mozoljev.
- Pitje gline pomaga ohraniti moč in dobro počutje.
Glina pomaga proti alergijam.
Glina zdravi vnetje in razjede na sluznici želodca, prebavil.

Kako pripravimo glino za pitje?
Glino za pitje si pripravimo tako, da v glinen lonček natočimo 1-2 dcl vode in vanj vsujemo 1 čajno žličko gline v prahu (žlička naj bo lesena ali glinena/keramična). Premešamo in pustimo stati vsaj 3 ure, najbolje pa kar čez noč. Zjutraj premešamo in spijemo samo glineno vodo, goščo pa lahko, če nam je neprijetno, tudi zavržemo. Dobro je, če to naredimo na tešče, saj ima potem glinalažjo pot pri delovanju. Postopek ponavljamo vsak dan 3 tedne, nato sledi pavza. Glede na zdravilnost gline priporočamo kuro narediti 4-krat letno. lahko jo pije cela družina, odrasli in otroci.

Pomembno!
- Med pitjem gline in zaužitjem sintetičnih zdravil je potrebno narediti vsaj 2 uri premora.
- Ljudem, ki imajo precej povišan krvni tlak svetujemo previdnost - če bi se med pitjem gline krvni tlak povišal, moramo s pitjem prenehati.
- Tisti, ki so bili operirani na črevesju, ali pa imajo hujše črevesne težave, priporočamo piti le glineno vodo (nič ne premešajo).

Zeliščar Jože Majes pravi: "Vsako bitje na tem svetu ima "vgrajen" program samozdravljenja, kar lahko najbolj izrazito opazimo po vedenju živali. One namreč točno vedo, kaj jim koristi in kaj škoduje. Tudi pri hčerkini zlati prinašalki opazujem, kako liže ostanke gline, ki padejo na tla med oblikovanjem gline...očitno čuti potrebo in zdravilno moč gline. Če dobro pomislim, živali tudi za zunanje zdravljenje, ko imajo nezaceljeno rano, odrgnino, instinktivno uporabijo glino....ko se povaljajo v blatu..."

ZUNANJA UPORABA:

GLINENO MAZILO
Za izdelavo glinenega mazila je najbolj priporočjivo uporabiti prečiščeno glino v prahu, saj ga ponavadi nanašamo na bolj občutljive dele kože. Če imamo doma prečiščeno glino v prahu, ki jo običajno uporabljamo za pitje, potem ji dodamo nekaj kapljic vode in dobimo mazilo, s katerim potem takoj namažemo prizadeto mesto. Seveda lahko poleg vode dodamo še nekaj kapljic rastlinskega ali eteričnega olja, da še povečamo zdravilno moč glinenega mazila. Za tiste, ki pa bi raje že kupili pripravljeno mazilo, je tudi to mogoče. Pri nas imamo takšno mazilo že pripravljeno v priročni embalaži, ki jo imate lahko vedno pri roki (doma, v službi, na dopustu...). 

Zaradi protivnetnega in antiseptičnega učinka in vpojne vloge mazila, lahko takšen pripravek uporabljamo kot čistilno masko za obraz, za lajšanje srbečih pikov žuželk, za zdravljenje gnojnih tvorb na koži, vodenih mehurčkov, izpuščajev....
Naše izkušnje kažejo, da se mazilo hitro zdravi kožne težave, kar pa je tudi logična posledica dejstva, da glina odstranjuje odmrle celice kože, se hitreje čisti in obnavlja.

GLINENO BLATO
Glineno obloge svetujemo narediti zvečer  - glineno blato namažemo na boleče/prizadeto mesto vsaj 1cm na debelo, preko ovijemo bombažno tkanino, ki diha. Oblogo pustimo do zjutraj, potem pa jo izperemo. Medtem, ko se glina suši, deluje v globino tkiva, zato nikakor ne smemo za prekrivanje uporabiti materiala, ki ne diha. Postopek ponavljamo, dokler težava ne izzveni.

Kdaj si naredimo glinene obloge?

- Kadar imamo težave s kostmi in mišicami: revma, bolečine v sklepih in kosteh, bolečine v hrbtenici.
- Kadar imamo težave s celulitom, saj glina veže nase odpadne in odvečne toksine iz telesa, odvečno vodo ter poveča cirkulacijo krvi. V tem primeru svetujemo, da se zjutraj in zvečer namažete še z mazilom iz bršljana JM 306, ki ima moč krčenja vseh plasti kože in bo pospešilo zdravljenje.
- Kadar imamo zobobol, otiščance, kurja očesa, menstrualne težave, ciste...

ZMES GLINE V PRAHU IN ZDRAVILNIH RASTLIN:

Tudi takšne zdravilne zmesi so ljudje uporabljali že od nekdaj in z njimi celili rane ter blažili bolečine. Gre za sinergijsko moč mešanice - zdravilna glina plus zdravilna rastlina. Pri nas na Kmetiji Plavici uporabljamo tri takšne zdravilne pripravke.

GLINORAN JM 182 - zmes gline v prahu in islandskega lišaja
Takšen pripravek svetujemo uporabiti tistim ljudem, ki imajo težko celjive rane. Nekateri imajo rane odprte in sveže že dlje časa, tudi več let in zdravniki nikakor ne morejo pospešiti celjenja. Rane se jim celo povečajo in postanejo bolj globoke, zato velikokrat težava privede do amputacije. Vsekakor je Jože Majes s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami na Kmetiji Plavici pozdravil že veliko takšnih ran.  Pripravek se posipa direktno na rano, da se vse skupaj zlepi in začne učinkovati. Okolico rane svetujemo namazati s smolnatim mazilom JM 300, ki poveča prekrvavitev in deluje proti bolečini. 

JM 502 - zmes gline v prahu in gabezovih korenin
Ta pripravek uporabimo pri čiščenju karpalnih kanalov v zapestju, pri zlomih, zatrdlinah in izvinih. Gabezove korenine nabiramo pozno jeseni, jih posušimo in zmeljemo. Po priloženih navodilih si iz teh korenin in gline naredimo nekakšno kašo, s katero si namažemo prizadeto mesto. Takšna kombinacija se lahko uporablja največ 15 dni, po tem pa nadaljujemo samo z glino, brez korenin gabeza. Z veseljem povemo, da smo na tak način preprečili že veliko operacij karpalnih kanalov.

JM 503 - zmes gline v prahu in srčne moči
Gre za zmes, ki jo uporabljamo proti paradontozi in vnetju dlesni. Uporabljamo tako, da si na zobno ščetko posipamo pripravek, nato pa nežno vtiramo in masiramo dlesen. Postopek ponavljamo, dokler se težava ne pozdravi. Zmes obojega je zelo učinkovita, ker je pri paradontozi pomembno protivnetno delovanje gline in krčenje tkiva dlesni v prvotno stanje, ki pa ga povzroči srčna moč. Rezultati so zares dobri.
 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> GLINA V PPRAHU
>> GLINENO MAZILO
>> GLINENO BLATO
>> GLINORAN JM 182
>> JM 502
>> JM 503
 
 
 
 
Deli novico s prijatelji:

Naslov: Glina
Opis: Glina je namenjena zdravljenju, saj deluje protivnetno in antiseptično. Uporabljamo jo lahko notranje ali zunanje. Glina zdravi vnetja, rane, razkisa telo.
Ključne besede: glina, glineno blato, glina v prahu, glina za pitje, glinena obloge

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika