MENOPAVZA
ČAJ JM 120 (ROŽDAN)


Menopavza zavzema navadno čas med 45. in 55. letom.Veliko žensk v menopavzi tarna zaradi pretiranega znojenja, nespečnosti in pojavov, ki jim rečemo „valunge“. Pri nekaterih ženskah to obdobje mine skoraj neopazno, pri drugih pa lahko traja mesce ali celo leta, da telo spet najde notranje ravnovesje. Menopavza je normalen fiziološki proces staranja, ko jajčnika dokončno prenehata delovati in ženska vstopi v nerodno dobo svojega življenja. Pri nekaterih ženskah lahko menopavza povzroči tudi psihološke težave kot so težave s spominom, slabša koncentracija, jokavost, depresija, razdražljivost,...
menopavza

Kako si lahko pomagamo?

V času menopavze priporočamo pitje čajne mešanice JM 120 (Roždan), ki je sestavljena iz rastlin, ki vplivajo na izločanje hormonov in rastlin, ki pomirjajo. Mešanica je sestavljena iz: šentjanževke, hmeljevih storžkov, sivke, melise, plahtice, žajblja, poprove mete, malinovih listov, črne detelje in lipe. Najprej naredimo 1 kuro – torej pijemo čaj 3 tedne/100g čaja, nato sledi 1 teden pavze. Po enotedenskem premoru lahko kuro ponovimo, dokler težave ne izzvenijo. Dnevno je potrebno popiti 7 dcl čaja oz. 3 skodelice čaja. Pripravimo po standardnem postopku: 3 čajne žličke zelišč poparimo s 7 dcl umirjenega kropa. Po 10 min precedimo in popijemo preko dneva. Čaj je lahko tudi hladen.

Nekatere ženske imajo z menopavzo večje težave in jim zato priporočamo kombinacijo z ayurvedskimi zeliščnimi tabletami Mena I in Mena II. Ta dva izdelka se po sestavi in delovanju dopolnjujeta, zato ju je smiselno jemati sočasno. Tableto vzamemo zjutraj in zvečer, pol ure pred obrokom, s toplo vodo ali mlekom. Pa ne pozabimo, da je tudi v času menopavze zelo pomembno gibanje na svežem zraku in čim bolj umirjeno življenje, brez nepotrebnega stresa.
 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ JM 120 (ROŽDAN)
>> MENA I. TABLETE
>> MENA II. TBELETE


Naslov: Menopavza
Opis: Menopavza zavzema navadno čas med 45. in 55. Pri nekaterih ženskah lahko menopavza povzroči tudi psihološke težave kot so težave s spominom in slabšo koncentracijo.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika