ATOPIČNI DERMATITIS

Print
 

Obolenja kože so ena najpogostejših težav, s katerimi se ljudje običajno obračajo po Jožetovo pomoč. Koža je človekov največji organ, zato je na tem področju tudi veliko različnih bolezni: luskavica, šen, rozacea, akne, strije, bradavice, atopični dermatitis, melanom...
Atopični dermatitis je zelo pogosto kožno obolenje, ki največkrat prizadene otroke in dojenčke. Njegovi najpogostejši znaki so pordela, suha koža in srbečica. Atopični dermatitis sicer ni nevarno obolenje, vendar lahko ta neprijeten občutek na koži traja tudi več mesecev, pri nekaterih celo življenje.
Atopični dermatitis
Ali lahko atopični dermatitis zdravimo na naraven način?
Glede na izkušnje različnih ljudi lahko povemo, da v takšnih primerih ne pomaga krema ali mazilo, ki je mastno, saj čez čas začne vse skupaj še bolj srbeti. Tudi mazila, ki jih ponavadi predpiše dermatolog učinkujejo le krajši čas, potem pa se spet pojavi srbečica in rdečica. Poleg tega takšne kreme povečini vsebujejo kortikosteroide, ki ob daljši uporabi zastrupijo naše telo in vplivajo na jetra, prav tako lahko postanemo od njih odvisni.

Po izkušnjah sodeč, Jože Majes iz Kmetije Plavica v takšnih primerih vedno svetuje uporabo čajne mešanice JM 162 hrastovo lubje, ki mora biti nabrano ob pravem času in dobro posušeno. Le takšno lubje ima v sebi največ učinkovin, ki pomagajo zdraviti atopični dermatitis. Tekočino pripravimo tako, da dve jušni žlici posušenega hrastovega lubja poparimo z 2 litroma kropa. Po 10 min precedimo in je pripravljeno za uporabo – 2 krat dnevno si s to tekočino omočimo prizadeto mesto in pustimo, da se na koži posuši. Če imamo atopični dermatitis na večjem delu kože, po celem telesu, potem si naredimo kar kopel. Postopek ponavljamo dokler se stanje popolnoma ne izboljša. Tanini oz. čreslovine v hrastovem lubju zaprejo luske na koži, zato postane bakterijam, ki razjedajo našo kožo (to ravno povzroča srbečico), neprijetno. Koža precej hitro preneha srbeti in se začne zdraviti, vendar smiselno je težavo odpraviti tudi na daljši rok.

Torej, če želimo preprečiti tvrstne težave tudi v prihodnje, potem sočasno pijemo čajno mešanico JM 101 – takšno mešanico svetujemo piti vsaj 2 oz. 3 mesece, ker čisti našo kri, da tudi alergija izzveni in se posledično atopični dermatitis ne pojavi več. Vedno naredimo najprej 1 kuro, to je 3 tedne, nato sledi 1 teden pavze in potem kuro ponovimo. Čez dan je potrebno popiti 1 liter čaja, ki je lahko topel (če ga shranimo v termovki) ali pa tudi hladen. Podrobna navodila za pripravo čaja priložimo.

 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JM 162 HRASTOVO LUBJE
>> JM 101 SPOMLADANSKI ČAJ

Naslov: Atopični dermatitis
Opis: Atopični dermatitis je zelo pogosto kožno obolenje, ki največkrat prizadene otroke in dojenčke. Njegovi najpogostejši znaki so pordela, suha koža in srbečica.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika