ŽOLČNI KAMNI
ČAJ JM 160 (RUBIN)

 

So žolčni kamni tudi vaša težava?
Žolčni kamni nastajajo iz žolča, to je tekočina, ki nastaja v jetrih in se shranjuje v žolčniku. Glede na sestavo se žolčni kamni razlikujejo, in sicer so lahko holesterolni ali pigmentni. Velikokrat je tako, da žolčni kamni sploh ne povzročajo težav, lahko pa se težave pojavijo, če zaradi kamnov nastane zapora cističnega voda ali skupnega žolčnega voda. V tem primeru povzročijo napad slabosti, hude bolečine v zgornjem delu trebuha, včasih celo bruhanje. Običajno napadi ne trajajo dolgo, se pa največkrat pojavijo po mastnem obroku.
Žolčni kamni
Kako si lahko pomagamo na naraven način? 
Če imate žolčne kamne, se lotite tekoče diete, v sklopu katere uživajte vodo z limoninim sokom, jabolčni kis, sirotko, kefir in sokove iz sveže organske zelenjave. Povsem se izogibajte mastni hrani, poskusite pa tudi čim bolj omejiti uživanje trdne hrane – najbolje na en obrok na dan, ki naj bo zmeren in sestavljen iz protivnetnih živil. Med protivnetna živila sicer spadajo losos, sardine, slaniki, sardele, lanena semena, konopljina semena in orehi, deviško oljčno in laneno olju, olje avokada, oreha ter konopljino olje. Vnetja zmanjšujeta tudi sadje in zelenjava, še posebej česen, čebula, paprika ter temno zelena listnata zelenjava, in zelišča ter začimbe, kot so kurkuma, origano, kajenski in navaden poper, ingver in zeleni čaj radikalov.

Poleg prehrane je pomembno tudi, da pijemo dovolj tekočine, najbolje kar čaj JM 160 (Rubin), ki pomaga mehčati in topiti žolčne kamne. Na tak način telesu pomagamo, da se žolčni kamni hitreje topijo in s urinom izločijo iz telesa. To je povsem neboleče, saj se kamen ne razbije, ampak se postopoma mehča in poseldično raztopi! Če so kamni večji in vem delajo težave že dlje časa, lahko zraven pijete še tinkturo JM 412 (Diuretična). Le-ta zdravi celotna sečila in pomaga izboljšati kri, da se telo celostno zdravi in lažje raztopi kamne.

Recept za dieto, ki pomaga, če vas mučijo žolčni kamni:
Prvi dan - jeste samo zelenjavno juha in voda.
Drugi dan - samo mineralna voda Donat, liter ali več.
Tretji dan - v velik kozarec zmešamo 1 dcl olja, sok 1 grenivke in 1 velika žlica grenke soli. Najprej sok in sol, potem dodamo olje. Vsebino popijemo. Delovanje se začne po 3 do 4 urah, včasih traja tudi dlje. Če kamni ne gredo ven, postopek po 1 tednu ponovimo.
 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/88 73 62 oz. pošljite mail: info@k2m.com

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ JM 160 (RUBIN)

>> TINKTURA JM 412 (DIURETIČNA)

 


Naslov: Žolčni kakmni
Opis: Žolčni kamni nastajajo iz žolča, to je tekočina, ki nastaja v jetrih in se shranjuje v žolčniku. Kako, si pomagati na naraven način, si preberite v nadaljevanju.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika