PREVEČ ŽELODČNE KISLINE
Danes se veliko ljudi pritožuje, da imajo težave s preveč kisline. Zato se antacidi (zdravila, ki znižujejo raven želodčne kisline) prodajajo kot žvečilke. Nekateri proizvajalci izdelke celo namenoma promovirajo na takšen način, kot da bi prodajali bonbončke ali prigrizke, saj vedo, da o kislini neradi mislimo kot o bolezenskem stanju.
Veliko ljudi meni, da ima težavo s preveč želodčne kisline.
Pomembno je tudi, da hrano dobro prežvečite, želodca nikoli ne napolnite več kot 2/3 in ob hrani ne uživajte snovi, ki lahko povzročijo hitro vrenje (npr. alkohol ali sadne kisline, ki so v svežem sadju in paradižniku).
Tudi zelišča so pri tej težavi lahko zelo učinkovita in povsem uravnajo želodčno kislino. To so rastline, ki jih Jože zmeša v čajček JM 125 (Nevtral): baldrijan, kamilica, islandski lišaj, regrat, melisa, slez, rman, sivka, plešec, pelin, tavžent roža. Kakor so pokazale izkušnje ljudi, se lahko težava pozdravi že po eni kuri, to je enem zavojčku čaja (100g).
Glede na učinkovine ričkovega olja JM 701 svetujemo, da se ga pije kar sočasno s čajem JM 125 - sploh za vse tiste, ki imajo želodčno sluznico razdraženo in vneto. Riček je namreč rastlina, ki zdravi sluznico od požiralnika so zadnjične odprtine.
>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup
Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
Veliko ljudi meni, da ima težavo s preveč želodčne kisline.
Imate tudi vi težave z želodčno kislino?
Res je, da antacidi hitro znižajo raven želodčne kisline, vendar s tem oslabijo tudi našo prebavo in hrana zapušča želodec nezadostno obdelana, zato pozneje telo v dvanajstniku in črevesju ne more izkoristiti vseh potrebnih snovi. Z zniževanjem kisline, paradoksalno, vendar resnično,pospešujemo tudi zakisanje telesa, saj predstavljata prav naša kislina in bikarbonatna raztopina, ki ob njej nastaja kot zaščita želodca, dve glavni surovini, iz katerih telo pridobiva alkalne snovi za razkisanje. Resnica je, da veliko ljudi napačno meni, da imajo preveč kisline in jo zato znižujejo tudi takrat, ko to ni potrebno. Če lahko spijete kavo ali sadni sok, ne da bi vam kislina »udarila nazaj«, sodite med tiste, ki zagotovo nimajo preveč kisline, zaradi česar je dobro, da vzroke poiščete drugje. To, da se nam spahuje ali da se nam kislina vrača v grlo, je lahko posledica dehidracije, nepravilnega gibanja želodca (ko imamo preveč skrbi) ali nepravilno zmešane hrane (npr. ko po obilnem obroku zaužijete še sadje, ki ustvari vrenje v želodcu).Kako težavo odpraviti?
Če želite težavo pomiriti po naravni poti, se navadite popiti 3 do 5 dcl vode vsaj 15 do 30 minut pred obrokom. Ko telo dobi dovolj vode, lahko hitro ustvari bikarbonatno raztopino, s katero varuje želodec pred kislino in s katero pripravi tudi dvanajstnik in črevesje, da ju kisla vsebina želodca ne bo »skurila«.Pomembno je tudi, da hrano dobro prežvečite, želodca nikoli ne napolnite več kot 2/3 in ob hrani ne uživajte snovi, ki lahko povzročijo hitro vrenje (npr. alkohol ali sadne kisline, ki so v svežem sadju in paradižniku).
Tudi zelišča so pri tej težavi lahko zelo učinkovita in povsem uravnajo želodčno kislino. To so rastline, ki jih Jože zmeša v čajček JM 125 (Nevtral): baldrijan, kamilica, islandski lišaj, regrat, melisa, slez, rman, sivka, plešec, pelin, tavžent roža. Kakor so pokazale izkušnje ljudi, se lahko težava pozdravi že po eni kuri, to je enem zavojčku čaja (100g).
Glede na učinkovine ričkovega olja JM 701 svetujemo, da se ga pije kar sočasno s čajem JM 125 - sploh za vse tiste, ki imajo želodčno sluznico razdraženo in vneto. Riček je namreč rastlina, ki zdravi sluznico od požiralnika so zadnjične odprtine.
Za svetovanje ali naročilo pokličite:
>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup
Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
Komentarji
Objavite komentar