IZGUBA VONJA

 

IZGUBA VONJA

Na kratko bomo opisali postopek zdravljenja izgube vonja, ki spada med tako imenovane sodobne socialne bolezni. Izguba vonja je lahko posledica nezaščitenega dela v lakirnicah, industriji lakov in topil, industriji, kjer so prisotna močna lepila in v delavnicah, kjer je prisoten prah oziroma veliko abrazivnega prahu. Kar težko je verjeti, koliko je danes ljudi, ki jim je nezaščiteno delovno okolje povzročilo trajne posledice.



NASVET:

  1. Ščep posušenih zmletih korenin sleza JM183 namočimo v 1 dcl prekuhane hladne vode. Namok precedimo čez 6 do 8 (čez noč) ur. Sluz zavržemo, nasičeno tekočino pa spravimo v pipeto, kjer jo lahko hranimo 2 dni. Tako pri sinusnih vnetjih kot pri izgubi vonja si namok trikrat dnevo vbrizgamo v vsako nosnico. Vsakokrat naj bo rahlo ogret. Pri vbrizgavanju namoka s pipeto je dobro, da držimo glavo močno nagnjen nazaj, da nam tekočina čim bolj steče v votline. Priporočam tudi postopek, da si po vbrizgu tekočine eno nosnico zapremo s prstom in močno vdihnemo zrak, da nam gre tekočina čim globlje v nosne votline. Ta postopek ponavljamo toliko časa, da se nam vrne okus, oziroma da občutimo, da imamo sinusne votline zdrave.
  2. Za higieno nosne votline je izredno pomembna predvsem pri vseh tistih, ki imajo težave z dihali, astmatiki, vsi, ki pogosto zbolevajo za prehladom, vnetjem ali podobnimi infekcijami dihalnega sistema. Učinkovito lajša tudi probleme s smrčanjem in alergijami. Svetuje se redna uporaba NETI POD POSODICE ZA NOS (VELIKA ALI MALA). Tehnika ni tako težka ali neprijetna, kot si človek misli na prvi pogled. Nad tem preprostim in učinkovitim načinom ohranjanja zdravja boste prijetno presenečeni. Ko se vadba naučite, se opravi v približno 3 minutah in se zlahka vključi v vsakodnevno rutino čiščenja telesa, kot je prhanje ali čiščenje zob.
  3. Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za to naslednje izdelke: NASYA OLJE MP16. Sestavljeno je iz številnih koristnih zelišč. olj in začimb. Nasya olje ohranja nosno sluznico dobro negovano. Dve ali tri kapljice olja v vsako nosnico je po ajurvedi sestavni del dnevne rutine. Za higienično uporabo je dodana kapalka. Imamo 2 možnosti pakiranja izdelka; 10 ml  in 50ml.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika