KRONIČNA OBSTRUKTIVNA PLJUČNA BOLEZEN

 

KRONIČNA OBSTRUKTIVNA PLJUČNA BOLEZEN



Bolezen, ki prizadene dihala in je še do nedavnega veljala za neustavljivo in neozdravljivo. Zbolijo največkrat kadilci, ali pa osebe, ki so bile več let izpostavljene strupenim snovem. 
Vnamejo ne velika in mala dihala ter pljučni mešički. Zaradi tega bolniki težje dihajo, imajo "kratko sapo", nato kašljajo, saj se jim v pljučih nabira odvečna sluz.

"Mnogi bolniki so tudi astmatiki ali pa se srečajo tudi s hujšo diagnozo kot je pljučni rak. Pomembno je, da bolezen začnemo sami zdraviti in ne čakamo na zdravnika.  - Jože Majes"


kopb


Je izredno pogosta bolezen, saj naj bi jo imelo celo do 100 tisoč Slovencev.

Simptomi:
- jutranje izkašlevanje
- težka sapa, zadihanost ob težkem naporu
- doilgoletno izkašlevanje ter kašelj
- povečano sluzenje
- piskajoče dihanje
- pogoste okužbe dihal

Simptomi nastopijo počasi in jih bolniki, dolgo časa ne prepoznajo. Pri KOPB so pri zgodaj odkritih bolnikih manjše okvare pluč in če opustijo še razvade kajenja potem bolezen ne napreduje več.

Kako si lahko pomagamo, če imamo KOPB?

 Na Kmetiji Plavica svetujemo uživanje večje količine sadja in zelenjave, ki telesu dajejo moč, da se sam ozdravi. 
Vitamini, antioksidanti pospešijo sam proces zdravljenja, kar je pri kronični bolezni še toliko bolj pomembno.
 Ker gre za bolezen, za katero zdravniki pravijo, da je neozdravljiva, je potrebno čajno mešanico JM 107 Sapapran piti vsaj 3 mesece, to je 3 vrečke čaja.

Čaj je sestavljen iz trpotca, sleza, islandskega lišaja, ptičje dresni, koprive, slezenovca, trobentice in bezga. Pripravlja se ga kot hladni namok: v 1 liter hladne vode namočimo 4 čajne žličke mešanice čaja. pustimo namakati 6-8 ur (čez noč). Precedimo in segrejemo, vendar ne zavremo! 
Shranimo, lahko pijemo toplo ali hladno, po požirkih skozi dan, 1 liter dnevno.

Glede na povratne informacije ljudi je videti, da čaj pomaga že po prvi kuri, vendar je rezultat še veliko boljši, če kuro vsaj nekajkrat ponovimo.

Na podlagi izkušenj vemo, da se tudi KOPB veliko hitreje zdravi, če sočasno jemo Jožefovo pasto, ki deluje protivnetno in daje potrebno moč telesu, vsebuje pa tudi olje črne kumine, ki je odlično za zdravljenje dihal.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo –  AYURVEDA pa za podporo telesu, da bo zdravljenje KOPB lažje svetujemo uživati tudi ayurvedski Sirup za bronhije. Deluje tako, da zdravi bronhije, poveča prekrvavitev v pljučnih mešičkih in odpravlja morebitno sluz, ki se nabira na pljučih. Ljudje pravijo, da jim pomaga pri suhem kašlju, ko zaradi premalo sape v pljučih težje dihajo. Vsebuje različne sestavine med drugim tudi pravi ingver, sveto baziliko, cimet, dolgozrnati poper, sladki koren…


Ayurveda pa svetuje tudi naslednje zeliščne tablete MA 251, ki pomagajo pri infekcijah zgornjega respiratornega trakta (astma, sinusitis, laringitis, suh kašelj, prehlad), delujejo proti alergijsko in proti mikrobom, primerne so  tudi za nosečnice.



Za svetovanje ali naročilo pokličite:

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ JM 107 SAPAPRAN
>> JM 500 JOŽEFOA PASTA

>> MA 357 SIRUP ZA BRONHIJE

>> MA 251 ZELIŠČNE TABLETE 30g


  

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika