REVMATOIDNI ARTRITIS

revmatoidni artritis

Kaj je revmatoidni artritis?
Revmatoidni artritis je kronična bolezen, ki lahko prizadene vse sklepe in tudi obsklepne dele. Na začetku bolezni so zaradi vnetja boleči in otekli predvsem sklepi rok, stopal, zapestja in komolci. Pozneje, ko bolezen napreduje se bolezen lahko razširi na velike sklepe, kot so kolena, kolki, gležnji, lahko tudi na hrbtenico. Revmatoidni artritis je avtoimunska bolezen, ki povzroča težave starejšim ljudem, je pa tudi veliko primerov, ko zbolijo že majhni otroci.

Kako revmatoidni artritis zdraviti na naraven način?
Bolezen lahko precej upočasnimo in si izboljšamo kakovost življenja, če se dovolj gibamo, pazimo pri prehrani, uživamo naravne  pripravke, ki delujejo protivnetno in protibolečinsko.
Pri prehrani se je potrebno izogibati sladkorju, soli, beli moki in konzervasom. Tudi krompir  pripomore k temu, da so sklepi še bolj otečeni in boleči. Zato svetujemo, da ga na jedilnik umestite bolj poredko.

Čaj, ki ga Jože Majes priporoča piti bolnikom z revmatoidnnim artritisom je mešanica zelišč, ki zdravi vnetje in odpravlja bolečine v sklepih. To je čaj JM 154 Sklepko, sestavljen iz ogjničevih cvetov, ovsene slame in rmana. Glede na povratne informacije ljudi, svetujemo piti čaj vsaj 2 oz. 3 mesece – narediti 2 oz. 3 kure (1 vrečka čaja/1kura). Dnevno popijemo 7 dcl čaja, ki ga pripravimo po navodilih, ki so napisana na hrbtni strani vrečke.
Glede na učinkovine, ki jih vsebuje Jožefova pasta JM 500, tudi pri težavah z revmatoidnim artritisom priporočamo uživati pasto 3krat dnevno. Med drugim vsebuje cimet, kurkumo in ingver, ki imajo močno protivnetno delovanje.

Ker so za revmatoidni artritis značilni boleči in od vnetja otečeni sklepi,  priporočamo masiranje 2 krat dnevno po sledečem postopku: najprej razpršimo po koži tinkturo arnike JM 400, jo približno 2 min vtiramo,da se odro porena koži, nato pa boleči sklep vsaj 20 min masiramo s šentjanževim oljem JM 703.  Glede na povratne informacije ljudi, lahko takšno masažo pohvalimo, ker je mnogim spet omogočila gibljivost prstov in močno zmanjšala bolečino.
 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ SKLEPKO JM 154
>> TINKTURA ARNIKE JM 400
>> ŠENJTANŽEVO OLJE JM 703
>> JOŽEFOVA PASTA JM 500

 
  

Deli novico s prijatelji:
Ključne besede: revmatoidni artritis, revma, revmatizem, boleči sklepi, vnetje sklepov Naslov: Revmatoidni artritis
Opis: Revmatoidni artritis je kronična bolezen, ki lahko prizadene vse sklepe in tudi obsklepne dele. Na začetku bolezni so zaradi vnetja boleči in otekli predvsem sklepi rok, stopal,..

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika