GLAVKOM IN OČESNI PRITISK


 
Kaj je glavkom?
Glavkom je očesno obolenje, ki vključuje poslabšanje vida in izgubo optične občutljivosti v posameznih predelih vidnega polja zaradi okvar vidnega živca v področju očesne mrežnice. Povišan očesni pritisk igra pomembno vlogo pri nastankuglavkoma. Primarno je lahko glavkom podedovano ali prirojeno obolenje, sekundarno pa je posledica sočasnih drugih bolezni, poškodb ali vplivov jemanja določenih zdravil.
Vzrok nastanka glavkoma še ni pojasnjen. Do nedavnega je stroka povezovala povišan očesni tlak z nastankom glavkoma, danes pa se ga obravnava le kot enega izmed več dejavnikov, ki vodijo v razvoj obolenja in njegovo napredovanje. Temu verjetno dodatno pripomorejo povečana občutljivost vidnega živca na zmanjšano prekrvitev očesne mrežnice in neuravnotežen dotok krvi, avtoimune reakcije in ostale fiziološke motnje. Sam očesni tlak precej nedosledno napoveduje možnost nastanka glavkoma. Pri nekaterih bolnikih kljub visokemu očesnemu tlaku do pojava glavkoma ne pride, medtem ko se pri drugih bolnikih ta lahko pojavi že ob normalnih vrednostih. Po drugi strani pa se z naraščanjem očesnega tlaka v kateremkoli območju njegovih vrednosti tveganje za kasnejši pojav glavkoma povečuje. Zato pri večini bolnikov vzdrževanje normalne vrednosti očesnega tlaka z zdravili upočasni ali zavre napredovanje bolezni.

glavkom

Kako si lahko pri glavkomu pomagamo na naraven način?
Največkrat je vzrok glavkoma povišan očesni pritisk, zato je po Jožetovih besedah, smiselno zdraviti ravno vzrok, ki posledično pozdravi tudi glavkom. Torej, vprašanje je, kako si lahko pozdravimo očesni pritisk. Znanje in izkušnje Jožeta Majesa govorijo, da je najboljša za tovrstne težave čajna mešanica JM 129 Venček, ki je sestavljena iz 70% ajde in 30% šipkovih ovojnic. Ajda (steblo, listi, cvet) vsebuje zelo veliko rutina, ki je glavna učinkovina za zdravljenje sten žil, v kombinaciji s šipkovimi ovojnicami pa hitreje odpravlja težave. Mešanico svetujemo piti 60 dni brez prekinitve zato, da se ožilje dobro regenerira, postane bolj elastično in posledično se pritisk v žilah zniža. Popije se vsak dan 1 liter čaja, ki ga pripravimo kot poparek - to so cca 3 skodelice dnevno. Ker ena vrečka čaja JM 129 Venček zadostuje za 3 tedne, je potrebno popiti vsaj 2 oz. 3 vrečke čaja brez vmesnega prekinjanja.
Če želimo učinek povečati in še bolj celostno zdraviti glavkom, potem svetujemo, da zraven jeste Jožefovo pasto JM 500. Med drugim vsebuje tudi sestavine, ki zdravijo ožilje, uravnavajo pritisk in izboljšujejo kri (slive, aronija, brusnice in teranov evporat). 
 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ VENČEK JM 129
 
  

Deli novico s prijatelji:
Ključne besede: glavkom, očesni pritisk, ožilje, slab vid
Naslov: Glavkom in očesni pritisk
Opis: Glavkom je očesno obolenje, ki vključuje poslabšanje vida in izgubo optične občutljivosti v posameznih predelih vidnega polja zaradi okvar vidnega živca v področju očesne mrežnice.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika