ZAPRTOST oz. ZAPRTJE
JM 132 (ODPIRALNIK)


Imate tudi vi težave z zaprtjem?

Številne ljudi, predvsem starejše, mučijo težave z odvajanjem blata. Gre za redko iztrebljanje majhnih količin blata, ki ga spremljata mučno napenjanje ali zapeka. Kdaj torej lahko govorimo o zaprtju, kaj ga povzroči in kaj lahko naredimo, da se ga znebimo?


Težko je govoriti o zdravem ritmu izločanja, veljavnem za vse, ker smo ljudje različni in imamo različne navade. Za nekatere je normalno, da gredo na veliko potrebo tudi po trikrat na dan, za druge pa je normalno le enkrat do trikrat na teden. Manjša pogostost izločanja blata torej še ne pomeni zaprtja. Na drugi strani lahko označimo kot zaprtje mučno odvajanje majhnih količin zelo trdega blata, čeprav je vsakodnevno, sploh če ga spremljajo napenjanje in občutki nepopolne izpraznitve. Torej je prepričanje mnogih, da so zaprti zgolj zato, ker blata ne odvajajo vsak dan, zmotno.

Jože Majes iz Kmetije Plavica svetuje sledeče:
Vsekakor se je potrebno izogibati jedem iz bele moke, slani in sladki hrani, pijači, konzervansom. Zelo se priporočajo „jedi na žlico“, prekuhana zelenjava in sadje, riž, pira, ajda, ječmen, kvinoja, proso. Čez dan je potrebno dovolj piti, najbolje kar toplo vodo večkrat dnevno, saj se najhitreje absorbira v telesu in pospeši delovanje v celicah. Prav tako tudi gibanje telesa, fizična aktivnost, pospeši prebavo.

- Med blažje pripravke za odvajanje sodijo tudi zmleta lanena semena (v možnarju ali sekljalniku, ali mlinčku za kavo ), pomešana z jogurtom ali pa jih samo pogoltnemo skupaj z vodo.
- Blago odvajalo so tudi suhe slive, iz katerih lahko naredimo kompot ali pa jih pojemo kar tako.
- Nekaterim pomagajo fige: 7 suhih fig namočite v 1 liter prekuhane vode. Pustite 12 ur stati. Po tem času, fige pojejte, vodo počasi popijte. To lahko naredite tudi dvakrat v tednu.

    Jože Majes pri hujšem zaprtju priporoča čajno mešanico JM 132 (Odpiralnik), ki vsebuje antrakinone. Sestavljena je iz obdelanega lubja krhlike, majarona, gosje trave, kumine in janeža. Kura traja 2-krat po 8 dni, z vmesno 7-dnevno prekinitvijo. Podrobna navodila za pripravo in pitje priložimo.
    Tistim, ki imajo slabo prebavo že dlje časa, nekateri tudi več let, svetujemo sočasno uživanje ayurvedskega pripravkaKrepka prebava special. Le-ta nam zdravi prebavo tudi na daljši rok, saj pomaga, da se prebavni sokovi normalno izločajo in prebava pride nazaj v ravnovesje.

    Pomembno je vedeti, da otroci, nosečnice in doječe matere ne smejo uporabljati odvajal, v katerih so antrakinoni!


    Za svetovanje ali naročilo pokličite:

    07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

    >> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


    Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

    >> ČAJ JM 132 (ODPIRALNIK)

    >> KREPKA PREBAVA SPECIAL

    Komentarji

    Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika