KALCINACIJA oz. KALCIFIKACIJA

Če tudi vi čutite bolečino ob zapenjanju nedrčka, pri dvigu rok nad glavo ali pri zapenjanju varnostnega pasu oziroma težje premikate roko v višini nad glavo ali za hrbet, lahko tudi vi trpite za nalaganjem kalcija v tkivih, kjer ga ne bi smelo biti.


Kalcinacija na območju ramenskega sklepa je precej pogosta tegoba, ki po novejših podatkih prizadene od 2 do 22 odstotkov ljudi, starih od 40 do 65 let, najbolj pogosto ženske. Kalcinacija povzroči bolečino ob premikanju rok ali ležanju na rami, pomeni tudi slabšo gibljivost ramenskega sklepa.

Strokovnjaki še niso odkrili pravega vzroka, znano pa le to, da težava nastanejo zaradi obrabe, zlasti pri ljudeh, ki opravljajo ponavljajoče se gibe (dvigovanje, prenašanje, delo za računalnikom …) in pri tistih, ki so utrpeli kako poškodbo. Tovrstne težave torej niso povezane s prehrano oziroma vnašanjem kalcija, kot bi lahko pomislili zaradi imena. 

Kalcinacija

Jože Majes: Kako preprečiti kalcinacijo?


Paziti moramo kako premikamo roke, da torej ne poškodujemo ramenskega sklepa in ne natrgamo mišic v njem. Priporoča se postopno razgibavanje ramenskega obroča in čim manj odročnih gibov nad višino prsnega koša. Težave se lahko večajo, razlogov pa je lahko več: preobremenitev, poškodbe nastopi zaradi vnetja mišic in tkiv na kosti ali natrganje mišice. Če poškodbe ne zdravimo, pa temu sledi še kalcinacija.

Poleg razgibavanja in pazljivosti pri vsakodnevnih obveznostih, Jože Majes iz kmetije Plavica priporočamo pitje čajne mešanice JM 153 (Topilnik) Kmetija Plavica, ki pomaga topiti kalcij, ki se nabira na teh mestih. Sestavljen je iz rastlin: potrošnik korenina, jetičnik, preslica, regratove korenine in koprivove korenine. Najprej popijemo eno vrečko in potem za en teden prekinemo pitje. Če težava še ni do konca ozdravljena, Jože Majes svetuje, da kuro še ennkrat ponovimo.

Glede na povratne informacije ljudi s takšnimi težavami, zelo pomaga tudi sočasno masiranje z ajurvedskim mazilom Balm.Balm je sestavljen iz eteričnih olj preko 50 različnih rastlin, ki so zmešana skupaj z osnovo. Osnovo predstavljata kafra in sezamovo olje, ki omogočata hitro in globoko prodiranje eteričnih olj v telo. Tam očisti nečistoče, ki povzročajo bolečino, odpre mikrokanale in odstrani odmrlo, poškodovano tkivo. S tem omogoči, da se telo lahko začne regenerirati in graditi nove celice.Balm torej pomirja bolečino in hkrati obnavlja tkivo na zelo globokih ravneh, kar je pri kalcinaciji najbolj pomembno.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ JM 153 (TOPIOLNIK)
>> MAZILO BALM 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika