TROMBOZA

Venska tromboza nastane, ko strdek delno ali popolnoma zamaši eno ali več ven. Preberite kaj Jože Majes iz kmetije Plavica svetuje pri tej bolezni.

Kaj je tromboza? 
Globoka venska tromboza se pogosto pojavi pri internističnih, onkoloških in nevroloških bolezni ter kirurških posegov, zbolijo lahko popolnoma zdrave osebe. Najpogosteje se pojavi v spodnjem delu nog. Najpogosteje obolevajo starostniki, prizidane pa tudi mlajše osebo.

Ločimo površinski tromboflebitis, kjer nastane tromboza na površini vene in vensko trombozo, kjer strdek zamaši globoko veno. Površinski tromboflebitis nastane zaradi vnetnih sprememb žilne stene, ki nastanejo v okolici strdka. Vena v kateri je strdek je odebeljena in boleča, koža okoli vene pa je pordela in vneta. Zdravniki odsvetujejo mirovanje bolnikom s površinskim tromboflebitisom.



Kje lahko nastane tromboza.


Jože Majes: „Kaj lahko sami naredimo, da preprečimo vensko trombozo pa tudi, da jo čimbolj uspešno zdravimo?“

  • Vsekakor je najprej potrebno veliko gibanja na svežem zraku, da kri po telesu dobro kroži obogatena s kisikom.
  • Ena od rešitev je tudi fizioterapevtska masaža, ki tudi pospeši cirkulacijo.
  • Poleg tega je pomembna tudi uravnotežena prehrana in dovolj popite tekočine. Jože Majes svetuje, da si zjutraj skuhate čaj Trombopreč JM 200 Kmetija Plavica ki ga potem preko celega dneva počasi popijete, lahko tudi hladnega. Namreč, v naravi rastejo rastline, ki so zelo uspešne pri zdravljenju tromboze. To so ognjič, rman, bel mrtva kopriva, plešec, žajbelj in orehove pregradice. Sestavine v čajni mešanice zdravijo ožilje, pomagajo povečati prekrvavitev, elastičnost ožilja in izboljšati kri. Tudi Jožefova pasta JM 500 se je izkazala odlično, sploh pri tistih, ki so imeli na nogah temne lise ali pa so se jim začele delati ranice na koži.
  • Proti strjevanju krvi običajno zdravniki hitro predpišejo tablete, od naravnih pripravkov pa je zagotovo najboljša česnova tinktura JM 405. Prednost učinkovin v česnu je v tem, da poleg redčenja krvi, super vplivajo na celotno ožilje in so hkrati krepčilno sredstvo, vitatonik za celo telo.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika