Vas pesti kašelj in bronhitis?

V zimskem času, ko smo dovzetnejši za prehladna obolenja, se s kašljem pogosto soočimo. Podnevi nas preseneti s silovitimi napadi, ponoči nam ne pusti spati. Vendar kašelj ni znak, ki bi ga v vsakem primeru morali zaustaviti, preprečiti. Kašljanje in kihanje sta refleksni obrambni dogajanji, ki čistita dihalne poti, v katerih so lahko tujki, sluz, gnoj. Kašelj oz. izkašljevanje je zato dostikrat potrebno pospešiti, da se dihalne poti hitreje in učinkoviteje sčistijo.

kaselj


Pitje čaja

Svetujemo, da pijete čajno mešanico za bronhije JM 110, ki deluje tako, da pozdravi kašelj in pomaga, da se morebitna odvečna sluz hitreje izloči. Tako se bakterije v pljučih ne morejo več razmnoževati in pljuča se hitreje zdravijo.

 


Pomaga tudi vlažen zrak in pitje tekočin

Vlažimo zrak v prostoru, kjer se zadržujemo, saj vlaga v vdihanem zraku pripomore k redčenju sluzi v dihalih, redkejša sluz se iz dihal tudi lažje odstrani kot gosta. Vlaženje se lahko izvaja s pomočjo posebnih naprav – inhalatorjev ali s ponavljanjem od 5- do 10-minutnih vdihavanj pare, kar storimo nad posodo ali v kopalnici, če spustimo močan curek vroče vode v banjo.

caj

 

Priporoča se piti veliko tekočin, poleg 1 litra čaja JM 110 še vsaj 1 liter tople vode, saj prav tako pripomore k redčenju sluzi in s tem k lažjemu izkašljevanju.

Če imamo zamašen nos in posledično dihamo skozi usta, to povzroči sušenje in draženje sluznice in s tem kašelj, kašelj pa lahko izzove tudi zatekanje sluzi iz nosu po zadnji steni v žrelo. V teh primerih s čiščenjem nosu ublažimo tudi kašelj.



Pospešitev in lažje prebolevanje kašlja

Kdor želi, da se težava hitreje in bolj celostno zdravi, sploh pri tistih, ki imajo dlje časa težave s kašljem, svetujemo v kombinaciji s čajem JM 110 tudi uživanje Jožefove paste (za odrasle JM 500 ali otroke JM 505) in ajurvedskega sirupa za bronhije. Jožefova pasta namreč pomaga okrepiti imunski sistem, da se telo hitro bori proti bolezni in da se vnetje v telesu čim hitreje pozdravi. Pasta pripomore k temu, da se tudi v prihodnje pljučne bolezni ne bi ponavljale. Prana sirup pa pomaga pri izkašljevanju odvečne sluzi iz pljuč in pri obnovi bronhijev, lažjemu dihanju.

Kašelj je torej opozorilni znak, ki ga ne smemo zanemariti. Lažje ga obvladujemo, če poznamo njegov vzrok.
Za svetovanje ali naročilo pokličite:
07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

Izdelke lahko naročite tudi z nakupom v naši SPLETNI TRGOVINI
na spodnjih povezavah:
>> ČAJ BRONHOPRAN (JM 110)
>> JOŽEFOVA PASTA (JM 500)
>> JOŽEFOVA PASTA JUNIOR (JM 505)
>> SIRUP ZA BRONHIJE

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika