TEŽAVE Z LASIŠČEM

 

TEŽAVE Z LASIŠČEM

Lasje so pomemben del naše zunanjosti. Obstaja veliko stanj, ki prizadenejo lasišče, s tem nam povzroči precej preglavic obenem pa vpliva na našo samozavest. Prekomerno umivanje las, prepogosto sušenje z vročimi sušilniki, grobo otiranje, barvani lasje... vse to naše lasje in lasišče močno obremeni.

Ali tudi vas srbi lasišče? Vam mogoče izpadajo lasje?

NAJPOGOSTEJŠE TEŽAVE LAS:

  • suhi lasje in lasišče
  • mastni lasje in lasišče
  • prhljaj
  • izpadanje las

Velikokrat so takšne težave le posledica notranjega dogajanja v telesu. Dejavniki, ki lahko povzročijo težave z lasiščem so: stresne situacije, zakisanost telesa zaradi prehrane ali jemanja tablet, določene oblike alegij, uporaba agresivnih šamponov….

Pravilna prehrana ima velik vpliv na zdravje las in lasišča. Zelo pomembno je, kaj in koliko jeste. Razne diete in odrekanja določeni hrani slabo vplivajo na zdravje las. Vsak obrok katerega zaužijemo naj bi vseboval minerale, vitamine, beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe, poleg tega pa je pomembno, da pijemo veliko čiste vode.

Pravilna prehrana ima velik vpliv na zdravje las in lasišča. Zelo pomembno je, kaj in koliko jeste. Razne diete in odrekanja določeni hrani slabo vplivajo na zdravje las. Vsak obrok katerega zaužijemo naj bi vseboval minerale, vitamine, beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe, poleg tega pa je pomembno, da pijemo veliko čiste vode.

Kako si lahko pomagamo na naraven način?

Glede na povratne informacije ljudi, lahko toplo priporočimo masažo lasišča s tinkturo za lasišče JM 414 LASKO. Tinktura je narejena iz enakih delov korenine koprive, bezgovih listov, rožmarina in njivske preslice. Na lasišče si našpricamo tinkturo, ki si jo najmanj 10 min masiramo, vtiramo v lasišče. S tem pospešimo prekrvavitev v lasišču, ki posledično spodbudi tudi rast las. Ta postopek je potrebno ponavljati vsak dan oz. vsaj 2-3x tedensko, dokler se stanje na lasišču ne izboljša. Glave si po masaži ni potrebno umivati. Učinkovine v tinkturi se namreč vpijejo v kožo, alkohol pa izhlapi. Na splošno pa je pomembno, da si lase umivate z naravnimi šamponi, ki niso agresivni za lasišče.

Svetujemo, da sočasno pijete čajno mešanico JM 151 MLADOST, ker so težave z lasiščem obraz dogajanja v telesu in na tak način preprečimo, da bi se tudi v prihodnje težave ponavljale. Čaj JM151 MLADOST  pomaga prečistiti kri, razkisati naše telo in spet vzpostaviti notranje ravnovesje – posledično je vsa koža lepša, tudi lasišče je zdravo.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za to težavo naslednji izdelek, zeliščne tablete MA953 AJUR LASJE IN NOHTI. Ta preparat zdravi slabe in lomljive nohte, krhke in prekomerno suhe lase, razcepljene konice, luskavo lasišče, prehitro izpadanje las in prehitro sivenje las. Okrepi in uravnoteži prebavne in presnove procese, ki so odgovorni za rast las in nohtov ter splošno zdravje. Poleg tega odstranjuje toksine iz telesa, krvi in jeter ter izboljša odpornost telesa na dnevni  stres, ki škoduje lasem. Uživa se 1-2 zeliščni tableti 2x dnevno s toplo vodo.

Idealna in celostna naravna rešitev za vse tipe las, od suhih do krhkih, tankih in finih, do močnih in mastnih las so Ayurvedski zeliščni šamponi. Ti šamponi izjemno nežno poskrbijo za lase. Svilnato mehki, prijetni, sijoči in dišeči lasje s pomočjo edinstvene kombinacije ajurvedskih rastlin, rož in sadežev. S 100% naravnimi eteričnimi olji. Vsi šamponi so redno testirani pri neodvisnih nemških laboratorijih v skladu s smernicami BDIH za certificirano naravno kozmetiko. Primerni so tudi za pogosto uporabo.

Pomislimo, kako po navadi delamo. Po televiziji gledamo reklame, gremo v najbližjo trgovino in kupimo najnovejši najboljši šampon proti prhljaju, ali za suhe lase, za barvane.... Težavo poskušamo rešiti od zunaj in pri tem pozabljamo, da vsaka kožna težava izvira od znotraj. To pomeni, da moramo izkoreniniti vzrok, ki je zmotil ravnovesje v telesu. Samo tako lahko pričakujemo uspeh.

Priporočilo:

  • dobro je izključiti vso hrano, ki škoduje: močno začinjeno, slano, zapečeno in mastno, prav tako velike količine alkohola.
  • Zmanjšati bi bilo treba količino zaužitih ogljikovih hidratov (sladkarije in močnato hrano),
  • povečati pa količino zelenjave, nesladkega sadja, mleka in mlečnih izdelkov.
  • Ne  pozabiti na vitamine A, E, B in C ter minerale (kalcij, baker, cink).
  • Tudi sušenje las s sušilnikom ni priporočljivo.

Pred stresom se nihče ne more skriti, lahko pa spremenimo odnos do njega. To seveda ni lahko. Za začetek je treba poiskati bistvo težave, pri sebi najti moč in si stres tudi priznati. Potem je vse bolj enostavno.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika