BIO POSODE, GLINENE ZA KUHANJE
BIO POSODE, GLINENE ZA KUHANJE
Kuhanje in peka v glinenih posodah je eden najstarejših in hkrati najbolj naravnih načinov priprave hrane. Jedi pripravljene v taksnih posodah pridobijo poseben, zaznaven okus in so kot take za telo uravnotežene.
Posode so izdelane ročno na lončarskem vretenu in so edinstvene na slovenskem tržišču. Testirane so na Inštitutu za varovanje zdravja RS.
Posode uporabljamo brez predhodne priprave. Uporabljamo jih v električni in mikrovalovni pečici, v krušni peči ali ognjišču, na steklokeramični plošči na plinskem štedilniku (ob uporabi gorilne mrežice).
Ob uporabi opozarjamo še na sledeče:
- ne smemo jo izpostavljati temperaturnim šokom (iz hladilnika na štedilnik, vročo posodo pod mrzlo vodo,...)
- med kuhanjem, pečenjem, dušenjem, v njej nikoli ne sme zmanjkati tekočine.
- pred uporabo je dobro posodo namazati z maščobo (oljem), zložite hrano v posodo in kuhati s postopnim segrevanjem
- pri uporabi na električnem štedilniku dno posode, ne sme biti večje od grelne plošče.
- pri uporabi posode zunaj, posode ne postavljajte direktno na žar, temveč žar odmaknite približno 10 cm in postopno segrevanje posode. S tem boste preprečili pokanje sten posode zaradi toplotnih šokov.
Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil
pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
Komentarji
Objavite komentar