BRADAVICE IN ZNAMENJA NA KOŽI


 
Veliko ljudi nas sprašuje, če obstaja v naravi kakšna rastlina, ki bi pomagala proti bradavicamznamenjam na koži, tudi starostnim lisam. Glede na znanje Jožeta Majesa smo na kmetiji začeli razmišljati, kako bi izdelali pripravek, ki bi učinkoval proti tovrstnim težavam. V ljudskem zdravilstvu je namreč znano, da lahko krvavi mlečnik, natančneje rečeno sok v steblu in listih te rastline, odpravi nepravilne tvorbe na površini kože kot so bradavice.
bradavice
Kaj vemo o "krvavem mlečniku"?
Krvavi mlečnik je trajnica, ki raste ob škarpah, zidovih starih hiš in grobovih. Zapomnimo si ga lahko po turkizno zelenih listih, rumenih cvetovih in oranžnem soku, ki priteče iz odlomljenih stebelc. Rastlina uspeva v  senci in potrebuje zadosti vlage. Čeprav raste in cveti od spomladi do jeseni, mu vroča poletja ne ustrezajo, saj se začne sušiti. V ljudskem zdravilstvu se uporablja tako zunanje kot notranje. Znano je, da si s sokom krvavega mlečnika odpravimo starostne bradavicekurja očesaluskavico.

Ker rastlina ne raste preko celega leta in tudi ne na vseh podlagah, smo na kmetiji izdelali tinkturo iz te rastline in tudi mazilo.

Tinkturo krvavega mlečnika JM 433 naredimo iz listov, cvetov in korenine. V domače 50-odstotno žganje damo 20% sveže mešanice korenin, listov, in cvetov, ostalo je žganje. To namakamo 10 dni, nato precedimo in hranimo v temnem prostoru. Tinkturo svetujemo uporabljati 3 krat dnevno, tako da namažemo tvorbo na koži. Tekočina ne razžira kože, zato ne bo nič narobe, tudi če namažete okrog same bradavice ali znamenja.

Poleg tinkture smo izdelali tudi mazilo JM 304 , ki poleg krvavega mlečnika vsebuje tudi rumeno lakoto, da obenem kožo tudi negujemo. Rumena lakota namreč zdravi kožo, pospešuje regeneracijo in deluje tudi proti lišajem, nečisti koži. Glede na povratne informacije ljudi, lahko priporočimo mazilo tudi v primeru, ko se hočemo znebiti starostnim lisam na koži, lahko tudi na obrazu.

Če imamo veliko takšnih neželjenih tvorb na koži, kot so bradavice, ali pa če so te tvorbe trdovratne, potem svetujemo, da uporabljate kar oba pripravka skupaj. Najprej se namažete s tinkturo JM 433, ko pa se le-ta posuši, namažete še z mazilom JM 304. Postopek ponavljate tako dolgo, dokler tvorbe ne izginejo. Pri nekaterih gre to zelo hitro, spet drugi morajo postopek ponavljati dlje časa. 


Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> TINKTURA JM 433 KRVAVI MLEČNIK
>> MAZILO JM 304 KRAVI MLEČNIK  (LAKOTA)

 
  

Deli novico s prijatelji:

Naslov: Bradavice in znamenja na koži
Opis: V ljudskem zdravilstvu je namreč znano, da lahko krvavi mlečnik, natančneje rečeno sok v steblu in listih te rastline, odpravi nepravilne tvorbe na površini kože kot so bradavice.
Ključne besede: bradavice, kožna znamenja, starostne pege, krvavi mlečnik, rumena lakota

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika