LEDVIČNI KAMNI

 
Kaj sploh so ledvični kamni?
Ledvični kamni so trde tvorbe, ki nastanejo v sečnih vodih, najpogosteje zaradi dolgotrajnega pomanjkanja tekočine. Vzroka, zakaj pride do presnovnih motenj, ki povzročajo nabiranje kamnov oziroma peska v ledvicah, v polnosti ne poznamo. Dejstvo pa je, da je tudi tukaj kriva nezdrava prehrana, premalo popite tekočine dnevno in stres. Ledvični kamni so ostre, kristalne strukture, ki so različnih velikosti. Najpogosteje se oblikujejo iz odpadnih snovi, ki se izločajo v urinu. Sprva so zelo drobni, šele po več letih pa se tako ledvični kamni povečajo, da začnejo povzročati težave. 
Ledvični kamni

Kako si lahko pomagamo na naraven način?
Jože Majes pravi: "Ljudem z ledvičnimi kamni, ki prihajajo k meni iskat pomoč, svetujem piti čim manj gaziranih pijač, jesti neslano in nemastno hrano. Obenem naj umirijo življenje, če je to mogoče. Kot vedno pa odsvetujem alkohol in cigarete."

Če imate ledvične kamne, priporočamo posebno pozornost pri prehrani. Uživajte čim več vode z limoninim sokom, jabolčni kis, sirotko, kefir in sokove iz sveže organske zelenjave. Povsem se izogibajte mastni hrani in skušajte omejiti vnos trdne hrane - najbolje na en obrok dnevno, ki naj bo zmeren in sestavljen iz protivnetnih živil (losos, sardine, slaniki, sardele, lanena semena, konopljina semena, orehi, olivno in laneno olje, olje avokada...). Vnetja zmanjšujeta tudi sadnje in zelenjava, še posebej česen, čebula, paprika, temno zelena listnata zelenjava, začimbe kurkuma, origano, kajenski poper, navadni poper, ingver in zeleni čaj.

Poleg nasveta glede prehrane in gibanja, Jože vedno priporoči čajno mešanico Razbijač JM 140, v kombinaciji z Diuretično tinkturo JM 412. Glede na povratne informacije ljudi vidimo, da oba pripravka učinkovito topita ledvične kamne in pomagata, da se ob tem dravijo celotna sečila.

Čajna mešanica Razbijač JM 140 topi ledvične kamne ali pesek in je sestavljena iz naslednjih zdravilnih rastlin: korenine gladeža, regratovih korenin, ptičje dresni, brezovih listov in korenin koprive. Čaj pripravimo tako, da štiri čajne žličke mešanice poparimo z enim litrom umirjenega kropa. Precedimo čez 5 do 10 min in popijemo po požirkih preko dneva. Čaj pijemo 21 dni (1 vrečka čaja/100g zelišč), nato prekinemo za 7 dni in po potrebi kuro ponovimo. Vsak dan pripravimo svež čaj.

Diuretična tinktura JM 412 pomaga, da se raztopljene snovi lepo izločijo iz telesa, skupaj z odvečno vodo. Tinktura hkrati zdravi ledvice, mehur in sečna izvodila, saj vsebujejo učinkovine koruznih laskov, preslice, gladeža, breze, koprive in regrada. Uporabljamo jih 3-krat dnevno, in sicer 25 kapljic tinkture zmešamo v pol dcl tople vode in popijemo.
 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JM 140 ČAJ RAZBIJAČ
>> JM 412 DIURETIČNA TINKTURA

 
  

Deli novico s prijatelji:
Ključne besede: ledvični kamni, pesek v ledvicah , ledvice, sečila
Naslov: Ledvični kamni
Opis: Ledvični kamni so trde tvorbe, ki nastanejo v sečnih vodih, najpogosteje zaradi dolgotrajnega pomanjkanja tekočine.

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika