ŠEN OZ. BAKTERIJSKO VNETJE PODKOŽJA


Kaj je šen?
Šen
 je bakterijsko vnetje podkožja, ki ga povzročajo paličaste bakterije, streptokoki. Težko je ugotoviti, kako pride ta bakterija v podkožje, saj ljudje navajajo različne vzroke. Nekateri pravijo, da so se nekje zbodli, drugi, da so bakterijo dobili z zaužitjem pokvarjenega mesa, tretji zagotavljajo, da jih je pičil komar. Najverjetneje drži tisto prvo. Najbolj pomembno pri tej težavi pa je, da se zdravljenja lotimo pravočasno in pravilno. 



Kako se lotimo zdravljenja šena na naraven način?
Jože Majes, glede na svoje znanje in povratne informacije ljudi, pri zdravljenju tovrstnih težav, svetuje pitje čajne mešanice Šenko JM 164, umivanje z mešanico Hrastek JM 165 in vtiranje tinkture Gabeza JM 404.

Čajna mešanica Šenko JM 164 vsebuje enake dele rastlin jetičnika, vrbovega lubja, vinske rutice, divje mačehe, rmana, gloga in brestovolistega oslada. Čaj se pije 3 tedne, nato sledi 1 teden pavze in potem po potrebi kuro ponovimo. Če se težava pozdravi po prvi kuri, potem s pitjem čaja po premoru ni potrebno nadaljevati. Vsak dan si zjutraj pripravimo od 6-7 dcl čaja, ki ga popijemo razporejeno preko celega dne (najbolje v treh obrokih).
Mešanica za umivanje Hrastek JM 165 je sestavljena iz hrastovega lubja in korenine srčne moči. Takšna mešanica vsebuje zares veliko čreslovin, kar zdravi srbečico, rdečico in pekoč občutek na koži. Pripravimo jo tako, da pest zelišč poparimo z dvema litroma kropa, rahlo zavremo in po 10 minutah precedimo. Obolelo mesto si umivamo vsak dan.

Vtiranje tinkture gabeza JM 404 je pomembno zato, da bolečina in oteklina hitreje izzvenita. na obolelo mesto si vtiramo tinkturo dvakrat dnevno 15 dni. Po uporabi tinkture Jože priporoča umivanje prizadetega mesta z lastnim urinom (dvakrat dnevno do izboljšanje).

Kaj pa, če se zdravljenja šena ne lotimo pravočasno in na koži nastane rana, ki se izredno težko zaceli?
V takšnem primeru poleg čajne mešanice JM 164 potrebujemo tudi antibiotike, rane pa zdravimo z mešanico Glinoran JM 182. To je zmes antiseptične sive gline v prahu in drobno zmletega islandskega lišaja. Okolico rane namažemo s smolnatim mazilom JM 300.
 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

>> SPLETNI OBRAZEC za hitri nakup


Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ ŠENKO JM 164
>> ČAJ HRASTEK JM 165
>> TINKTURA GABEZ JM 404
>> SMOLNATO MAZILO JM 300
>> GLINORAN JM 182

 
  

Deli novico s prijatelji:
Kljućne besede: šen oz. bakterijsko vnetje podkožja, erizipel
Naslov: Šen oz. bakterijsko vnetje podkožja
Opis: Šen je bakterijsko vnetje podkožja, ki ga povzročajo paličaste bakterije, streptokoki. Težko je ugotoviti, kako pride ta bakterija v podkožje, saj ljudje navajajo različne vzroke.

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika